Ρήγας: Αποκλείουμε το ενδεχόμενο εκλογών

Ρήγας: Αποκλείουμε το ενδεχόμενο εκλογών

«Για εμάς δεν υπάρχει κανένα δίλημμα μεταξύ εκλογών και προνομοθέτησης ενός παράλογου πακέτου μέτρων. Το ενδεχόμενο των εκλογών το αποκλείουμε και είναι επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία η εκβιαστική στάση της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, είπε πως «όλοι πια αναγνωρίζουν πως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι ξεπερασμένες και υπερβολικά απαισιόδοξες, το δήλωσαν ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Πιτέλα, ο κ. Κερέ και ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Bloomberg. Ακόμα και μέσα στο ίδιο το ΔΝΤ υπήρξε μεγάλη διάσταση αντιλήψεων και εκφράστηκε σθεναρά η άποψη πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλους δημοσιονομικούς περιορισμούς, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τα πλεονάσματα δεν είναι εφικτά».

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, είπε ότι «εμείς παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία, που έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα, όπως πλέον αναγνωρίζουν τόσο οι θεσμοί, όσο και το ΔΝΤ».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει πως προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση θα υπογράψουμε αβλεπί ένα παράλογο πακέτο μέτρων. Δεν θα μπούμε σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα. Είναι αναγκαίο και εφικτό να γίνει μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και χωρίς παράλογες απαιτήσεις» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter