Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Καλοδεχούμενη η κριτική

Ρήγας: Ας συμφωνήσουμε στα εθνικά θέματα

Εθνική στάση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε στο συνέδριο της ΝΔ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας

Στην τοποθέτηση του άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ και του αντιπροέδρου της Α. Γεωργιάδη με παράλληλα ανοίγματα στην καραμανλική πτέρυγα. Όπως δήλωσε "η σκληρή κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά καλό θα ήταν όλοι να αποφεύγουμε στην κριτική μας. Τα fake news που αναπαράγονται από κάποιους που κάποτε ο κ. Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες.

Και πρόσθεσε: "Θα σας αναφέρω ενδεικτικά δύο πολύ σημαντικά εθνικά και πολιτειακά ζητήματα, για τα οποίο θα ήταν ωφέλιμο για όλους, και κυρίως για τη χώρα, αν όχι να συνεννοηθούμε, τουλάχιστον να κατανοούμε σωστά ο ένας τον άλλον.

Το πρώτο είναι τα Εθνικά Θέματα: Η ευαισθησία για μια σειρά κρίσιμων εθνικών θεμάτων οφείλει να είναι κοινός στόχος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Η κρίσιμη γεωπολιτική μας θέση, η αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας ως προϊόν της διεθνούς πίεσης που δέχεται, καθώς και η αυξανόμενη αστάθεια που παρουσιάζεται στην ευρύτερη περιοχή, απαιτούν τη σοβαρότητα όλων μας.

Τα εθνικά μας συμφέροντα είναι πολύ σημαντικά για να αποτελούν προϊόν μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, επιβάλλεται λοιπόν να ανταλλάσσονται απόψεις, ακόμα και να επιδιώκεται η εύρεση κοινών τόπων.

Το δεύτερο είναι η εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας: Στην έξοδο της Ελλάδας από τη μνημονιακή λιτότητα τον Αύγουστο του 2018, αποτελεί πρόκληση για όλους μας να μπορέσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά".

Σε κοντινό μήκος κύματος και ο γραμματέας των ΑΝΕΛ ανέφερε πως τα ίδια κέντρα που πολέμησαν την κυβέρνηση Καραμανλή υπονομεύουν τώρα και τον κυβερνητικό σχηματισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.