Ρήγας: Η ΝΔ με τη στάση της υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά

Ρήγας: Η ΝΔ με τη στάση της υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά

«Το προοδευτικό μέτωπο αφορά πρωτίστως την κοινωνική βάση και θα διαμορφωθεί ανεξάρτητα από το εάν πάνω σε αυτό το επίδικο θα κριθούν και οι πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο κάδρο», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. 

«Όλος αυτός ο κόσμος δεν θέλει να ξαναβιώσει την περιπέτεια της προηγούμενης περιόδου και αυτό το μέτωπο θα διαμορφωθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, που η ΝΔ με τη στάση της υπηρετεί πολύ πειστικά και τα δύο», σχολίασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1.

Σε ερώτηση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «προστατεύει το μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας». «Στηρίξαμε το τραπεζικό σύστημα όλη αυτήν την περίοδο και πιστεύω πως τώρα ήταν η ώρα, είχαν την υποχρέωση, αν θέλετε, απέναντι στην κοινωνία, να βοηθήσουν. Αν το τραπεζικό σύστημα δεν έχει και αυτό τη συνεισφορά του στην κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει και το ίδιο», ανέφερε. «Από εκεί και πέρα οφείλουν οι τράπεζες όταν δίνουν ένα δάνειο να κρίνουν και τις δυνατότητες εξυπηρέτησής του», προέτρεψε. «Έχουμε και τα εκατομμύρια των δανείων που πήγαν σε πολιτικά κόμματα και δεν μιλάει κανένας, κάνουν πως δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τόνισε ότι «δεν υπάρχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, εάν υπάρχουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά είναι μια άλλη υπόθεση. Ας μη γίνεται σύγχυση με την περίπτωση των κρατικών πανεπιστημίων, όπου κάποιος φοιτητής από το εξωτερικό πληρώνει δίδακτρα. Έρευνα σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο με σκοπό το κέρδος δεν θα γίνει ούτε μία στο εκατομμύριο. Η ΝΔ επιθυμεί τη δημιουργία πανεπιστημίων – φαστ τρακ». «Η γνώση δεν είναι επί πληρωμή. Έχουμε από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πρέπει να τα στηρίξουμε. Η γνώση δεν αποτελεί εμπόρευμα, από θέση αρχής δεν είμαι υπέρ της πληρωμής. Στόχος μας είναι να είναι ελεύθερη η πρόσβαση» επισήμανε.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι η πρόταση και για την επόμενη περίοδο.

Όσον αφορά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Ευάγγελου Αποστολάκη και Χουλουσί Ακάρ, και τις συχνές τουρκικές ασκήσεις σχολίασε ότι «ασκήσεις γίνονται πάντα, το θέμα είναι να υπάρχει συνεννόηση και να μη δημιουργούνται προβλήματα, είτε σε ρητορικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, την αρμονική συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη στην περιοχή».

Σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Στηρίζουμε απόλυτα τα αναφαίρετα δικαιώματα του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις».

Τέλος για την τροπολογία των F-16, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «αναβάθμιση των F-16 έχει ψηφιστεί και θα προχωρήσει, με πλήρη διαφάνεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter