Ρήγας: Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης

Ρήγας: Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης

Για «έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη» έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην Άννα Μπουσδούκου και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι προβληματικό» εξήγησε ο κ. Ρήγας, «να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τα εκλεγμένα από το λαό όργανα και να επισκιάζονται από θεσμούς χωρίς καμία νομιμοποίηση».

Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη «εμβάθυνσης της Δημοκρατίας» και επεσήμανε πως στην Ευρώπη η συζήτηση αυτή έχει ήδη ανοίξει από κόμματα διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη επαναφοράς των βασικών αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της ‘Ένωσης Εισαγγελέων, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων αμφισβητεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας, που είναι η κριτική, ο έλεγχος και η λογοδοσία όλων απέναντι στην κοινωνία. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, υπάρχει όμως κριτική των αποφάσεών της. Κι αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε το δικαίωμα κριτικής, ξηλώνουμε σιγά σιγά το πουλόβερ της Δημοκρατίας».

«Η κάθε εξουσία» συνέχισε ο κ. Ρήγας « έχει τις αρμοδιότητες της, αλλά στη Δημοκρατία δεν υπάρχει ιερό δισκοπότηρο. Κανείς δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, στην κρίση της κοινωνίας πρέπει να είναι όχι μόνο η εκτελεστική εξουσία, αλλά και οι δικαστικοί, οι ανεξάρτητες αρχές, οι διοικήσεις των τραπεζών».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «είναι προς το συμφέρον και των ίδιων των εξουσιών να κρίνονται και να κερδίζουν την αποδοχή της κοινωνίας» και έκλεισε λέγοντας πως «από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει πάρει αποφάσεις που αφορούν και επηρεάζουν την κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να θεωρεί εαυτόν υπεράνω κριτικής».

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με ζητήματα ελάσσονος σημασίας, προκειμένου να αποσιωπηθεί το γεγονός πως η μεγάλη μάχη της κυβέρνησης έχει πλέον σαφώς οριοθετήσει ένα νέο διάδρομο που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία των 13 αναπτυξιακών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα ξεκινώντας από αύριο, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά « θα αποτελέσουν ευκαιρία για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να οικοδομηθεί ένα καινούργιο παραγωγικό, αναπτυξιακό μοντέλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter