Ρήγας: Καμία περίπτωση για πρόωρες εκλογές

Ρήγας: Καμία περίπτωση για πρόωρες εκλογές

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν τη λήξη της κυβερνητικής θητείας» ξεκαθάρισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον Real fm 97,8, σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν βαθιά αντικοινωνική και προβληματική για την κοινωνία, που έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Επίσης, ο κ. Ρήγας αντέκρουσε το επιχείρημα της ΝΔ πως η σημερινή κατάσταση είναι όμοια με εκείνη που επικρατούσε πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τονίζοντας πως το 2014 η χώρα βρισκόταν υπό κατάρρευση και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. «Εμείς βρεθήκαμε να έχουμε μία διακυβέρνηση με δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με μια δύσκολη συμφωνία» ανέφερε και πρόσθεσε πως την προσπάθεια της κυβέρνησης θα την κρίνει ο ελληνικός λαός όταν ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείς για τις περικοπές στις συντάξεις, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για το 2019 και το 2020 βασίστηκαν στις προβλέψεις του ΔΝΤ, οι οποίες όμως αποδείχτηκαν εσφαλμένες. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα αναστείλει μονομερώς καμία από τις δεσμεύσεις της, αλλά θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για εκ νέου συζήτηση και αναθεώρηση μέτρων, έχοντας πλέον με το μέρος της τη θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας. «Η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής. Θα υπάρχει παρακολούθηση, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε βήμα-βήμα. Τα μέτρα του ’19 και του ’20 δεν θα έρθουν νωρίτερα και βεβαίως θα γίνουν παρεμβάσεις την επόμενη περίοδο σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό και τη φορολογία» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter