Ρήγας: Οι Tούρκοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών

Ρήγας: Οι Tούρκοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών

“Οι βλέψεις και η συμμετοχή της Τουρκίας σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το ενεργειακό πεδίο πρέπει να απορρέουν από το πλαίσιο των εν ισχύ διεθνών συμβάσεων και με βάση το Διεθνές Δίκαιο ξέρουμε ο καθένας τί δικαιούται”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«’Αρα, οι οποίες αμφισβητήσεις», επανέλαβε, «πρέπει να λυθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοιες ενέργειες». «Η Τουρκία έχει αυξήσει τους τόνους της ρητορικής της και έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι γείτονές μας οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών», συνέστησε. «Η στάση που κρατά δεν βοηθάει την Τουρκία στην εξέλιξη και στην ευρωπαϊκή της πορεία», επισήμανε για να καταστήσει σαφές ότι «η χώρα μας είναι ασφαλής και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μας προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση».

Όσον αφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι “εμείς επιδιώκουμε να τελειώνουν τα προβλήματα και να αξιοποιούμε τον παραγωγικό πλούτο. Είναι λάθος να μην προχωράς πράγματα που μπορείς να τελειώσεις. Η οικονομία μας το χρειάζεται. Όπου έχουμε συνεννοηθεί και υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες θέλουμε να διευθετήσουμε οριστικά τα ζητήματα”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι “οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές όταν τα πράγματα πάνε μπροστά. Οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνουν την επαναφορά των καταστροφικών, αχρείαστων και αντικοινωνικών επιλογών του ΔΝΤ, με μόνη διαφορά ότι είναι δικές του, δεν του τις επιβάλλει κανένας”, κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter