Ρητορική Μπολσονάρου υιοθέτησε ο Μητσοτάκης για το Πολυτεχνείο

Ρητορική Μπολσονάρου υιοθέτησε ο Μητσοτάκης για το Πολυτεχνείο

Μπορεί να τα’χει χαμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο δεν έχασε -μιλώντας σήμερα στη Βουλή – τη νεοφιλελεύθερη περπατησιά του, μιμούμενος άλλους ηγέτες του αστερισμού του Τραμπ, όπως τον ακροδεξιό Ζαίχ Μπολσονάρο.

Με απάτητα παπούτσια πάνω σε σαλόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ήθελε να εξασφαλίσει μερίδιο της Εθνικής Αντίστασης στη Δεξιά παράταξη (όπως εκείνος θέλησε να παρουσιάσει τον εαυτό του πολιτικό πρόσφυγα-βρέφος) σήμερα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, αφού θέλησε να «υιοθετήσει» τον Αγώνα του Πολυτεχνείου.

Προφανώς εκνευρισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αδυναμία αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης, εκνευρίστηκε ιδιαίτερα από τις τοποθετήσεις του Γ.Γ. του ΚΚΕ αλλά και του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως το Πολυτεχνείο αποτελεί προνόμιο της Αριστεράς σε μία προσπάθεια να διευρύνει τη βάση του, με φρασεολογία Άδωνη Γεωργιάδη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποδομήσει το αντιφασιστικό και δημοκρατικό μήνυμά του.

Έτσι ο πρωθυπουργός -σχολιάζοντας λεγόμενα του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Γιάνη Βαρουφάκη- επανέλαβε το κλασικό: πως στις ιστορικές λαϊκές αντιστάσεις δεν συμμετείχε μόνον η Αριστερά, αλλά από διάφορες παρατάξεις.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα βήμα παραπάνω μέσα σε ένα ακροδεξιό κρεσέντο, λέγοντας σε προκλητικό τόνο πως πρέπει να τελειώνουμε με τα «ιδεολογικά άβατα».

«Άντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα. Σας τα είπα και για την Εθνική Αντίσταση τις προάλλες. Θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο», είπε συγκεκριμένα

«Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης για τη 17η Νοέμβρη. Πολίτες όλων των παρατάξεων συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο, απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο για να το θυμούνται όπως τους βολεύει» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στα όσα καταλόγισε ο κ. Βαρουφάκης για το «ακροδεξιό dna» της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οργανωμένη και υπεύθυνη ανυπακοή για την οποία έκαναν λόγο τόσο ο κ. Κουτσούμπας όσο και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «αυτό απευθύνεται και στον κ. Κουτσούμπα και στον κ. Βαρουφάκη».

«Δεν είστε ο Μαχαντμα Γκάντι. Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε για καθεστώτα ανελεύθερα και μη δημοκρατικά. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν εξαιρούνται οι κ. Κουτσούμπας και Βαρουφάκης. Ότι ισχύει για όλους ισχύει και για το ΚΚΕ».

Προφανώς ο κύριος Μητσοτάκης δεν βλέπει τις ακροδεξιές και φασιστικές καριέρες πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επίσης προφανώς… δεν τον πειράζουν. Αντίθετα εξυπηρετούν την ψηφοθηρία και την αντιδημοκρατική του λογική.

Στο σημείο αυτό, ας θυμίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη -ο οποίος υποτίθεται πως θέλει να τιμήσει το Πολυτεχνείο – τι έλεγε ο υπουργός του, Άδωνης Γεωργιάδης. Όταν τότε απλά όχι μόνο αμφισβητούσε πως υπήρξανν νεκροί αλλά το δηλώνει καθαρά: Δεν υπήρξε νεκρός στο πολυτεχνείο…

Τότε ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έλεγε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για τον «ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς στην Ελλάδα.»

Κάπως έτσι προφανώς θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδομήσει εντελώς τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter