Ρι Τσουν Χι: Η Βορειοκορεάτισσα παρουσιάστρια ανακοίνωσε με το δικό της στιλ την συνάντηση Κιμ-Τραμπ (Video)

Ρι Τσουν Χι: Η Βορειοκορεάτισσα παρουσιάστρια ανακοίνωσε με το δικό της στιλ την συνάντηση Κιμ-Τραμπ (Video)

Η παρουσιάστρια της βορειοκορεατικής τηλεόρασης Ρι Τσουν Χι επί χρόνια ανακοίνωνε τις σπουδαιότερες ειδήσεις με το δικό της εκδηλωτικό τρόπο και αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στις συχνότητες για να ανακοινώσει την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ιστορική συνάντηση χάραξε μια νέα ιστορία», δήλωσε χθες Τετάρτη η Ρι, ντυμένη με την παραδοσιακή ροζ κορεατική ενδυμασία και χαμογελώντας πλατιά.

«Ο μεγάλος ηγέτης του κόμματός μας, του έθνους μας και του στρατού μας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, υιοθέτησε μια κοινή δήλωση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η συνάντηση κορυφής με τον Τραμπ, την Τρίτη στη Σιγκαπούρη, ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ εν ενεργεία ηγετών των δύο χωρών.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρι είχε αναλάβει έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο ρόλο στη δημοσιοποίηση των βορειοκορεατικών δοκιμών πυρηνικών βομβών και βαλλιστικών πυραύλων.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, για παράδειγμα, ανακοίνωσε την βορειοκορεατική δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λέγοντας στους τηλεθεατές ότι ήταν «απολύτως επιτυχημένη».

Με τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με βεληνεκές τέτοιο που να μπορεί να πλήξει οπουδήποτε στις ΗΠΑ, «η κρατική πυρηνική δύναμη» ολοκληρώθηκε, είχε υπογραμμίσει.

Ωστόσο φέτος οι εκπομπές της Ρι αποτυπώνουν την άμβλυνση της έντασης. Τον Απρίλιο μετέδωσε το ρεπορτάζ για την πρώτη μέσα σε μια δεκαετία συνάντηση κορυφής ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και στη συνέχεια εκείνο για τη συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ.

«Ο ανώτατος ηγέτης απολαμβάνει τη φωνή της και οι Βορειοκορεάτες την αναγνωρίζουν επίσης, έτσι δεν υπάρχει λόγος ο Κιμ Γιονγκ Ουν να αντικαταστήσει κάποια που έχει αποκληθεί θησαυρός στη Βόρεια Κορέα», λέει ο Αν Τσαν-Ιλ, ο οποίος έχει διαφύγει από τη Βόρεια Κορέα και ζει τώρα στη Νότια Κορέα.

«Ακόμη κι αν το βορειοκορεατικό καθεστώς ανοίξει τη χώρα για επανάσταση, την απόφαση θα την ανακοινώσει αυτή η παρουσιάστρια».

Η Ρι είχε ξεσπάσει σε λυγμούς ζωντανά το 1994 ανακοινώνοντας τον θάνατο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όταν το 2011 πέθανε ο γιος του, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, η Ρι ήταν αυτή που, ντυμένη στα μαύρα και με τη φωνή της να τρέμει, ανακοίνωσε την είδηση στους Βορειοκορεάτες.

Παρότι συνταξιοδοτήθηκε επισήμως το 2012, η Ρι επιστρέφει κατά καιρούς για να κάνει σπουδαίες ανακοινώσεις.

Η εικόνα της Ρι εμφανίζεται συχνά στη νοτιοκορεατική κάλυψη μεγάλων γεγονότων στη Βόρεια Κορέα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικοί Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι την έχουν συνδέσει με δυσοίωνες εξελίξεις, τρέμουν την εμφάνισή της.

«Όποτε την βλέπω στην τηλεόραση, πάντα σκέπτομαι ότι η Βόρεια Κορέα έκανε πάλι φασαρίες», λέει ο Τζουν Σεούνγκ-χο, ο οποίος εργάζεται σε γραφείο ταξιδιών στη Σεούλ.

«Αισθάνομαι άβολα όταν την βλέπω στις ειδήσεις, παρόλο που ξέρω ότι παρουσιάζει εδώ και καιρό τις βορειοκορεατικές ειδήσεις», προσθέτει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter