Ρίκι Ντέιβις, ο άνθρωπος που κόντεψε να φάει ξύλο για ένα triple-double (που δεν έκανε ποτέ)

Ρίκι Ντέιβις, ο άνθρωπος που κόντεψε να φάει ξύλο για ένα triple-double (που δεν έκανε ποτέ)

Δώδεκα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, 6 ομάδες, 736 παιχνίδια, κανένα triple-double, μία ιστορικά αποτυχημένη προσπάθεια. Κυρίες και κύριοι, ο Ρίκι Ντέιβις (23/9/79) aka “Wrong-Rim Ricky”.

Του Γιάννη Ράμμα

Ήταν η προ “ΛεΜπρον Τζέιμς” εποχή κι οι φίλοι των Καβαλίερς δεν είχαν τίποτα να προσδοκούν πλην Draft. Άλλωστε, ακόμη μία χρονιά, η πέμπτη διαδοχική εκτός playoffs, είχε χαθεί προ πολλού κι η τελευταία θέση στην Ανατολή και προτελευταία σε όλο το ΝΒΑ ήταν ήδη ολόδική τους. Αλλά, όπως σε όλες τις ομάδες, υπήρχαν κι αυτοί οι ηρωικοί φίλοι που, όχι δε χάνουν παιχνίδι, προτιμούσαν να κινήσουν μέχρι τη “Gund Arena” για να δουν την ομάδα να παίζει από το να κάνουν οτιδήποτε άλλο για να γεμίσουν τον ελεύθερό τους χρόνο. Εκείνοι οι 11.578 στις 16/3/03 έχουν να λένε για τη φορά που είδαν τον Ρίκι Ντέιβις να… μη προσπαθεί να σκοράρει στο καλάθι της ίδιας του(ς) της ομάδας σε μία ιστορικά αποτυχημένη προσπάθεια για το triple-double.

Το παράδοξο είναι πως ο 23χρονος τότε Ρίκι Ντέιβις ήταν ούτως ή άλλως ο καλύτερος παίκτης των Καβς στην καλύτερή του χρονιά στο ΝΒΑ (20,6π., 4,9ρ., 5,5ασ., 1,6κλ., 0,5κοψ., 3,5λ. σε 40′). Αλλά προφανώς δεν του ήταν αρκετό.

Έτσι σε μία από τις μόλις 15 νίκες τους εκείνη τη χρονιά (15-67) τόλμησε αυτό που άλλοι δε θα έμπαιναν καν ποτέ ούτε στη διαδικασία να σκεφτούν να κάνουν.

Με το σκορ στο 120-95 επί των Τζαζ (122-95 τελικό), ο ίδιος είχε… ξεμείνει ένα ριμπάουντ μακριά από το πρώτο triple-double στην καριέρα του. Μόνο που απέμεναν μόλις 6,1″ για το τέλος. Το χειρότερο; Η κατοχή ήταν δική τους. Κανένα πρόβλημα!

Μόλις ο Τζουμέιν Τζόουνς επανέφερε τη μπάλα, έτρεξε προς το δικό τους καλάθι, σηκώθηκε για το layup και… φυσικά αστόχησε. Ένα ριμπάουντ ήθελε ακόμη, ένα ριμπάουντ πήρε, σωστά; Λάθος.

· Οι Τζαζ δεν είχαν την όρεξή του στους -25″ κι ο ΝτεΣον Στίβενσον του έδωσε να το καταλάβει για τα καλά με ένα σκληρό φάουλ

· Ο ήδη νευριασμένος προπονητής των Τζαζ, Τζέρι Σλόαν, δεν ήθελε να ακούσει άλλο για αυτό(ν). “Σούταρε στο λάθος καλάθι. Πήγε να ρεζιλέψει κάποιον με αυτό. Ο ΝτεΣον του έκανε φάουλ. Κι εγώ φάουλ θα του έκανα. Θα τον είχα ξαπλώσει. Πας να ρεζιλέψεις μία ομάδα με τη διαφορά στους 20+ πόντους, εννοείται πως θα σε ξαπλώσω”. “Δεν είμαστε σε αλάνα. Πληρώνεται ο τύπος. Χαίρομαι που ο ΝτεΣον προσπάθησε να τον ξαπλώσει. Ας με βάλουν φυλακή ή ό,τι άλλο θέλουν που το λέω, αλλά έτσι έχει το πράγμα”

· Η διοίκηση του επέβαλε πρόστιμο (άγνωστο πόσο) για την ενέργειά του

· Ως ορίζουν οι κανονισμοί ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗ ΠΟΤΕ

Ο Ρίκι Ντέιβις συνέχισε στο ΝΒΑ μέχρι το 2010 (και στο μπάσκετ μέχρι το 2014), έφτασε πολλές φορές ξανά στο triple-double, αλλά triple-double δεν έκανε ποτέ. Το τίμημα να είσαι ο “Wrong-Rim Ricky”…

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter