R.I.P “Tutti Frutti”…

R.I.P “Tutti Frutti”…

Ενας από τους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής, ο Λιτλ Ρίτσαρντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακoίνωσε ο γιος του στο περιοδικό «Rolling Stone»

Ο Ρίτσαρντ Ουέιν Πένιμαν γεννήθηκε το 1932 στη Τζόρτζια των ΗΠΑ και όπως οι περισσότεροι μαύροι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής δέχτηκε τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα από την γκόσπελ μουσική. Τα εφηβικά του χρόνια τον βρήκαν μακριά από το σπίτι του υπηρετώντας τη rhythm & blues σκηνή και χρησιμοποιώντας πλέον το όνομα Little Richard με το οποίο έγινε γνωστός.

Από το 1955 έως το 1959 ηχογράφησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «Tutti frutti», «Long Tall Sally» και «Good golly Miss Molly» δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάδυση του νέου για την εποχή είδους, του ροκ εντ ρολ. Η μουσική του αλλά και η εκρηκτική σκηνική του παρουσία υπήρξαν μοναδικές, επηρεάζοντας όλους τους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με το ροκ εντ ρολ – δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παρατσούκλι του «The Innovator» (νεωτεριστής). Υπήρξε είδωλο για μεγάλα ονόματα όπως ο Τζέιμς Μπράουν και ο Οτις Ρέντινκ. Η καριέρα του είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, κυρίως λόγω δικών του επιλογών για προσωρινή διακοπή, καθώς επηρεαζόταν από γεγονότα στα οποία έδινε θρησκευτική ερμηνεία, αλλάζοντας κατά διαστήματα το ύφος της μουσικής του.

Συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, σήριαλ και διαφημιστικά, με το χαρακτηριστικό του χτένισμα «μπανάνα» και το λεπτό μουστάκι να κλέβουν πάντα την παράσταση. Το 1986, υπήρξε ένας από τους δέκα πρώτους καλλιτέχνες που εισήχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ το 2004, αποτέλεσε έναν από τους δέκα πρώτους στην λίστα των κορυφαίων καλλιτεχνών όλων των εποχών του περιοδικού “Rolling Stone”.

https://www.youtube.com/watch?v=LVIttmFAzek

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter