Ρήτρα αναπροσαρμογής: Mάχη των δικηγόρων για την εκδίκαση των αγωγών καταναλωτικών οργανώσεων

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Mάχη των δικηγόρων για την εκδίκαση των αγωγών καταναλωτικών οργανώσεων

Σκληρές προσπάθειες έτσι ώστε να μην αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων για τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ καταβάλλουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους στο Πρωτοδικείο.

Αίτημα των δικηγόρων της ΔΕΗ ήταν η αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική τους αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων χαρακτηρίζουν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής και κυρίως ζητούν από την πλευρά της ΔΕΗ να δεσμευθεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

Μάλιστα, επικαλέστηκαν μαρτυρία της ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γι’αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ως δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter