Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Αρείου Πάγου

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Αρείου Πάγου

Ενώπιον της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Αρείου Πάγου, συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί έχουν προσφύγει δικαστικά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σχετική απόφαση.

Καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- έχουν καταθέσει συλλογική αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε αίτημα της ΔΕΗ, σχετικά με το εάν θα εισαχθεί ή όχι το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, σε πιλοτική δίκη προκειμένου να μην εκδίδονται αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας, ως πρόεδρός της, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια η Τριμελής Επιτροπή του Αρείου Πάγου θα λάβει μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα) τη σχετική απόφασή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter