«Ρίξτε με πραξικόπημα τον Τραμπ»

«Ρίξτε με πραξικόπημα τον Τραμπ»

Η πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, Ρόζα Μπρουκς, σε άρθρο της για την εξωτερική πολιτική προτείνει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Τραμπ. Η κατάσταση στην Αμερική φαίνεται πώς έχει αρχίσει να ξεφεύγει πέραν κάθε ελέγχου από τις αποφάσεις του νέου προέδρου.

«Είναι τρελός, όπως όλοι φοβόντουσαν», λέει η Μπρουκς και τονίζει ότι μέσα σε μία εβδομάδα διακυβέρνησης της χώρας από τον Τραμπ όλοι πλέον μπορούν να το αναγνωρίσουν.

Νομίζω ότι δεν θα το φανταζόμουν ποτέ, αλλά τώρα είναι η ώρα που οι στρατιωτικοί πρέπει να πουν ένα ηχηρό: «Όχι κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν το κάνουμε αυτό»

Η πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, την περίοδο 2009-2011 συνεχίζει το σκεπτικό της λέγοντας ότι όσο παράλογο ακούγεται στρατιωτικοί να μην υπακούσουν τον πρόεδρο, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να αναγκαστούν να εκτελέσουν επικίνδυνες αποφάσεις. Άλλωστε όλοι αυτοί ορκίστηκαν στο Σύνταγμα των ΗΠΑ και αυτό πρέπει να προφυλάξουν και όχι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις δύο βδομάδες μετά την εγκατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και το 40% των ψηφοφόρων θέλει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αυξημένο κατά πέντε μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα που ήταν 35%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Policy Polling μόνον το 48% λέει πως δεν θα ήθελε την παραπομπή του.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter