Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Ρίξτε χρήμα στην αγορά» λένε η Γάλλοι κόντρα στον Σόιμπλε

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας Βιλερουά ντε Γκαλό λέει ένα σαφές «όχι» στις επιδιώξεις του Βερολίνου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν πρέπει να σταματήσει ακόμη τη χαλαρή νομισματική που ακολουθεί, παρά το ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας Βιλερουά ντε Γκαλό. Ωστόσο, η πολιτική της ΕΚΤ θα εξελιχθεί με βάση τις οικονομικές συνθήκες, σημείωσε ο Βιλερουά, ο οποίος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

«Είμαστε εύλογα πεπεισμένοι ότι τόσο ο γενικός όσο και ο δομικός πληθωρισμός θα συγκλίνουν προς τον στόχο μας το 2019», δήλωσε. «Με δεδομένο αυτό, θα πρέπει να σταματήσουμε να ακολουθούμε μία διευκολυντική νομισματική πολιτική; Στο στάδιο αυτό, η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι», πρόσθεσε.

Μετά από σειρά ετών πρωτοφανούς νομισματικής στήριξης, η ΕΚΤ αντιμετωπίζει σήμερα φωνές για σύσφιξη της πολιτικής της, ιδιαίτερα καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται σημαντικά, λόγω της ανάκαμψης των τιμών της ενέργειας. Η ΕΚΤ, ωστόσο, απέρριψε τις κριτικές, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι προσωρινή μόνο και ότι οι εξαιρετικά χαλαρές πολιτικές της, περιλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων και των αγορών ομολόγων ύψους τρισεκ. ευρώ, είναι ακόμη αναγκαίες για την επίτευξη μίας διατηρήσιμης αύξησης του πληθωρισμού (προς τον στόχο της που είναι λίγο κάτω από το 2%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.