Ριζούλης: Μου προκάλεσε αηδία η εικόνα του Αμβρόσιου με τους χρυσαυγίτες βουλευτές

Ριζούλης: Μου προκάλεσε αηδία η εικόνα του Αμβρόσιου με τους χρυσαυγίτες βουλευτές

Με σκληρές εκφράσεις χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, με αφορμή τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Αίγιο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την παρουσία σε αυτό των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρου, Γ. Λαγού, καθώς και του πρώην βουλευτή Αχαϊας του ακροδεξιού κόμματος, Μιχ. Αρβανίτη.

Ο Ανδρέας Ριζούλης, μιλώντας στο patrastimes.gr, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η εικόνα του μητροπολίτη Αμβρόσιου δίπλα-δίπλα με μέλη της Χρυσής Αυγής μου προκάλεσε αηδία», καθώς είναι απαράδεκτο ένας ιεράρχης να βρίσκεται δίπλα με μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο στο Αίγιο, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος φωτογραφήθηκε, με τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, ενώ στο λόγο του προς τους συγκεντρωμένους δήλωσε ότι «προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά».

Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν «Αμβρόσιος ο ναζιστής», «Αμβρόσιος ο χουντικός», «Αμβρόσιος ο εθνικιστής»… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter