Ροδάκινα, μεσάζοντες και ξερό ψωμί

Ροδάκινα, μεσάζοντες και ξερό ψωμί

Ο Doctor έλαβε μήνυμα από τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας ότι πουλάνε για εξαγωγή με 0,54 ευρώ το κιλό, την ίδια ώρα που Ιταλία και Ισπανία έχουν μέση τιμή εξαγωγής 0,95 ευρώ το κιλό στα ροδάκινα! 

Στο μήνυμα μάλιστα γράφουν ότι αυτό γίνεται από τότε που ο Κώστας Σημίτης (φωτογραφία) ως πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάργησε την αγορανομία!

Το ερώτημα είναι αν εμείς ως κράτος πουλάμε φτηνότερα ή απλώς καρπούνται τη διαφορά οι μεσάζοντες.

Ο «Μεγάλος περίπατος» του Πατούλη

Ορισμένοι από τους δρόμους του «Μεγάλου περιπάτου» δεν ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων αλλά στην Περιφέρεια Αττικής. Εξ αυτού η Ρένα Δούρου ρώτησε επίσημα, μεταξύ άλλων, την περασμένη Τρίτη τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα δεν τέθηκαν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, ποιος θα ευθύνεται σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε αυτούς τους δρόμους και ποια τεχνική υπηρεσία είναι αρμόδια για τη συντήρησή τους. Επίσης, με βάση τα ισχύοντα, όταν γίνεται οποιαδήποτε παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο άτομο ή φορέα σε οδικό άξονα, ο φορέας που έχει την αρμοδιότητα του οδικού άξονα το αναφέρει και προβαίνει σε μια σειρά από ενέργειες. Επραξε κάτι ανάλογο η περιφέρεια;

Περίεργη αξιοπρέπεια έχουν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Μαθαίνω ότι οι ομογενείς μας στην Αμερική πνέουν μένεα για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΗΠΑ) Ελπιδοφόρο, ο οποίος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δήλωσε επί λέξει πως ήταν κύριο μέλημά του «να αποκαταστήσω την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνισμού και της ορθοδοξίας στο αμερικανικό έθνος, στο οποίο είχαμε εκτεθεί ως ελληνισμός, ως αρχιεπισκοπή και ως ορθοδοξία λόγω της μη ορθής διαχείρισης των οικονομικών του Αγίου Νικόλαου». «Κι από πότε χάθηκε η αξιοπρέπεια της ομογένειας επειδή η αρχιεπισκοπή έφαγε τις δωρεές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ναό;» λένε – και ένα δίκιο το έχουν οι άνθρωποι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter