Ροδόπη: Βανδαλισμοί τάφων σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Ροδόπη: Βανδαλισμοί τάφων σε μουσουλμανικό νεκροταφείο
Twitter

Αγνωστοι, προφανώς μισαλλόδοξα φασιστοειδή, βανδάλισαν τάφους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Πολυάνθου Ροδόπης. Σε αναζήτηση των δραστών που προκάλεσαν τις καταστροφές είναι η Αστυνομία.

«Αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη» εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Κομοτηνής τονίζοντας ότι «στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Facebook

Ο Γ.Γ Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας πως πρόκειται για «ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας».

Η ανακοίνωση του κ. Καλαντζή:

«Ο βανδαλισμός τάφων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πολύανθου στο νομό Ροδόπης αποτελεί ντροπή και ύβρη που συναντά την αποδοκιμασία όλων μας. Η Αστυνομία αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ελπίζουμε αυτή η έρευνα να δώσει απαντήσεις και για τα κίνητρα μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης.

Ο Πολύανθος πρόσφατα δοκιμάστηκε σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά και οι κάτοικοί του, ενωμένοι, υποστήριξαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Η Ελληνική Πολιτεία είναι ο εγγυητής ότι αυτή η ενότητα δεν θα απειληθεί από κανέναν».

Η ανακοίνωση της Μουφτείας Κομοτηνής:

«Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι από έναν ή από πολλούς δράστες έγιναν βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθος του δήμου Ιάσμου Π.Ε.Ροδόπης.

Προσευχόμαστε ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν ή αυτούς τους ασεβείς ανθρώπους και να τους φωτίσει ώστε να καταλάβουν το λάθος τους. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου.

Στην πρόσφατη δοκιμασία με τις πυρκαγιές όλοι μαζί μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενωθήκαμε και συμπαρασταθήκαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς διάκριση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το κάνει πάντα.

Ευτυχώς η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter