Ρόδος: Απομακρύνθηκε με εντολή Γαβρόγλου o δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Ρόδος: Απομακρύνθηκε με εντολή Γαβρόγλου o δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων.

Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του δασκάλου, έπειτα από καταγγελία των γονιών ενός εννιάχρονου μαθητή ότι κλείδωσε το παιδί τους μέσα στην τάξη και στη συνέχεια έφυγε.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη «Ροδιακή» οι γονείς, του παιδιού, όταν χτύπησε το κουδούνι, ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά, «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα». Και έτσι έκανε. Ο εννιάχρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε να βγει έξω από την αίθουσα.

Ο δάσκαλος κλείδωσε κανονικά την πόρτα της αίθουσας και παρέδωσε τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ το παιδί βρισκόταν μέσα σε αυτήν. Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν, ενώ αποπειράθηκε να βγει και από το παράθυρο της τάξης του, όμως αυτή βρίσκεται στο δεύτερο όροφο.

Τελικά, η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε κάποια στιγμή το εννιάχρονο παιδί που φώναζε και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να του ανοίξουν και να το βγάλουν έξω. Σε κατάσταση σοκ το μικρό αγόρι περιέγραψε τι είχε συμβεί στους γονείς του, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση κατά του δασκάλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter