Ρόδος: Αθώος ο ιερέας που αποκάλεσε τους πολιτικούς «κοπρίτες, ρεμάλια, κοπρόσκυλα»

Ρόδος: Αθώος ο ιερέας που αποκάλεσε τους πολιτικούς «κοπρίτες, ρεμάλια, κοπρόσκυλα»

Έπαψε η δίωξη με βάση το νέο ποινικό κώδικα, σε βάρος του ιερέα της Ρόδου π. Χρήστου Σιάννα ο οποίος επρόκειτο σήμερα να καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, εις βάρος του κινήθηκε δίωξη μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά μετά τα όσα είπε ο ιερέας τον Ιούνιο του 2018, με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδος-ΠΓΔΜ, σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του τον Ιούνιο του 2018, ενώπιον πιστών στον ιερό Ναό του Αγαόυ Παντελεήμονα, καταφέρθηκε εναντίον τών μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ιδίως δε κατά των κυβερνώντων κομμάτων (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ) και των αρχηγών αυτών, αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τους λοιπούς παρισταμένους κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών «κοπρίτες», «ρεμάλια», «προδότες» και «εθνοπροδότες», ενώ γενικεύοντας τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος των μελών των κυβερνώντων κομμάτων αποκάλεσε αυτούς «ελεεινούς» και «προδότες», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν τους είχε μπροστά του «θα τους έβγαζε το λαρύγγι».

Εν συνεχεία, καταφέρθηκε σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων υπουργών και βουλευτών αποκαλώντας αυτούς «κοπρόσκυλα», «τεμπελχανάδες», «κοπρίτες», «ψεύτες» και «λωποδύτες», λέγοντας περαιτέρω ότι αυτοί κατάντησαν το Ναό της Δημοκρατίας «υπόνομο», «βόθρο» και «απόπατο», ενώ σε σημείο του κηρύγματός του παρότρυνε τους παριστάμενους στο Ναό πιστούς να φτύσουν όποιον πολιτικό συναντήσουν.

Σε έτερη, εξάλλου, αποστροφή του κηρύγματός του επανήλθε με ύβρεις κατά των πολιτικών, επεκτείνοντας τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ χαρακτηρίζοντάς τους «μουσίτσες», ενώ επανέλαβε την προτροπή προς τους πιστούς να φτύσουν τους πολιτικούς που θα συναντήσουν, συνοδεύοντας αυτή τη φορά την προτροπή του με την αποτρεπτική αλλά και καταφρονητική διευκρίνιση ότι «ούτε το σάλιο τους δεν αξίζει για αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες με όλη τη σημασία της λέξεως», εννοώντας και πάλι τους πολιτικούς.

Ωστόσο, παρά τους χαρακτηρισμούς αυτούς εντός της εκκλησίας, η δίωξη έπαψε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter