Ρόδος: Εικόνα διάλυσης στο νοσοκομείο λόγω υποστελέχωσης – Κυκλοφορούσαν γάτες, περιστέρια και τρωκτικά (Video)

Ρόδος: Εικόνα διάλυσης στο νοσοκομείο λόγω υποστελέχωσης – Κυκλοφορούσαν γάτες, περιστέρια και τρωκτικά (Video)

Σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου, Χάρη Μπαρό, σχετικά με την πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει συντελέσει στην εικόνα διάλυσης που επικρατεί στην υγειονομική δομή.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημειώνει ότι το νοσοκομείο που ουσιαστικά αποτελεί κέντρο για όλα τα περιστατικά που αφορούν τα Δωδεκάνησα, είναι υπό διάλυση, λόγω υποστελέχωσης. Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγράφονται περιστατικά απομάκρυνσης γατών που κυκλοφορούσαν στους κοινόχρηστους χώρους και τους διαδρόμους, περιστεριών που μπαίνουν από τα παράθυρα, αλλά και για… εισβολή τρωκτικού σε αγγειογράφο.

Παράλληλα, καταγγέλλεται πρόβλημα στον κλιματισμό. «Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά Χάρης Μπαρός.

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

«Έχουμε 2 αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις 7 αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι 2, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με 5 ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι 3 και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες. Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε.

Ειδικά στον στεφανιογράφο που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα», επεσήμανε στο Mega ο κ. Μπαρός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter