Καταδίωξη θαλαμηγού στη Ρόδο - Επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού

Κατά τη διάρκεια περιπολίας του τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος το οποίο κινήθηκε ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς να είναι αναμμένοι οι φανοί ναυσιπλοΐας.

Μετά από καταδίωξη και βολές σε ασφαλείς τομείς (όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού), η θαλαμηγός κινήθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

 «Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.