Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο για δεύτερη μέρα: Εκκενώνεται το χωριό Μαριτσά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Μάχη με τις πύρινες «γλώσσες» δίνουν για δεύτερη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο παλεύοντας με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Οι αρμόδιες αρχές, αργά το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά. Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Μαριτσών, Γιώργος Παπαδημήτρης, μιλώντας στο Open το βράδυ της Δευτέρας, σημείωσε πως η φωτιά βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το χωριό ενώ δίνεται μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων.

Όπως είπε, το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή καθιστώντας δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής για να προσεγγίσει με οχήματα ενώ κάτοικοι προσπαθούν να δημιουργήσουν με χωματουργικά μηχανήματα, ζώνες για να περιορίσουν τη φωτιά.

Φωτογραφίες: Ροδιακή

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter