Ρόδος: Προφυλακιστέα η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία της 75χρονης – Τι ανέφερε στην απολογία της

Ρόδος: Προφυλακιστέα η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία της 75χρονης – Τι ανέφερε στην απολογία της
Πηγή φωτό: dimokratiki.gr

Στην φυλακή θα οδηγηθεί η οικιακή βοηθός η οποία ομολόγησε τη δολοφονία 4 ατόμων που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους, καθώς σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.

Η 45χρονη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική για τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης γυναίκας στην οικία της στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Μάλιστα υπέβαλε στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr. Σημειώνεται ότι είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Υποστήριξε εξάλλου ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως οικιακής βοηθού.

Τι ανέφερε στην απολογία της

Στην απολογία της, ισχυρίστηκε ότι είναι σχιζοφρενής και ότι οι γιατροί της είχαν δώσει και φάρμακα, τα οποία δεν έπαιρνε επειδή της προκαλούσαν εξάντληση. Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της υπέβαλε και προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ το αίτημα για νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», παραδέχθηκε ότι είχε προσπαθήσει να πνίξει και το ίδιο της το παιδί όταν αυτό ήταν ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και επειδή δεν ένιωθε ικανή να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως μητέρα. Το παιδί της σήμερα είναι 21 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο και όταν βγήκε από αυτή, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. Μετά από 11 χρόνια, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Σημειώνεται ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο «έδειξε» ασφυξία ενώ ο δικηγόρος της οικιακής βοηθού έχει ζητήσει κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Πηγή: dimokratiki.gr 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter