Ρόδος: Σε δίκη ο 65χρονος γυναικολόγος για όσα καταγγέλλουν 21 γυναίκες

Ρόδος: Σε δίκη ο 65χρονος γυναικολόγος για όσα καταγγέλλουν 21 γυναίκες

Σε δίκη παραπέμπεται ο 65χρονος γυναικολόγος – μαιευτήρας στη Ρόδο τον οποίο έχουν καταγγείλει 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε παραπέμπει τον 65χρονο γυναικολόγο σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως μεταδίδει η dhmokratiki.gr το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος του κατηγορουμένου για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ήτοι για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ εισηγείται να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου, που του έχουν επιβληθεί.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί ουσιαστικώς τα καταγγελλόμενα εις βάρος του από τις φερόμενες ως θύματα, ασθενείς του και περιγράφει για εκάστη εξ αυτών τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Επισημαίνεται στο Βούλευμα ωστόσο ότι οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο με φερόμενο χρόνο τέλεσης πριν την 1η Ιουλίου 2019 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 4619/2019) υπάγονται μόνο στο έγκλημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

H Eισαγγελέας είχε τονίσει στην εισήγηση της ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα «μη συγκρατώντας τις ορμές του, μη έχοντας ηθικές αναστολές, χωρίς σεβασμό στον Ιπποκράτειο Όρκο που έχει δώσει αλλά ούτε την ειδικότητα του γυναικολόγου, εξαιτίας της οποίας η σχέση εξεταζόμενης και ιατρού είναι ιδιαίτερη και χαρακτηρίζεται ως σχέση εμπιστοσύνης, αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του αυτή καθώς και τον χώρο εργασίας του για να εκτονώσει τις ορμές του μη σεβόμενος καν γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη».

Ανέφερε παραπέρα ότι οι εγκαλούσες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, δεν έχουν κανένα υλικό όφελος από την καταγγελία των ανωτέρω πράξεων, οι δε πράξεις τις οποίες καταγγέλλουν ανατρέχουν σε βάθος επταετίας και φθάνουν μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν την υποβολή της πρώτης έγκλησης, ενώ αρκετές από αυτές περιέγραψαν τα όσα τους είχαν συμβεί κατά τη γυναικολογική τους εξέταση από τον κατηγορούμενο αμέσως μετά το συμβάν σε οικείο τους πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι η υποβολή των εγκλήσεων από όλες τις εγκαλούσες πλην της πρώτης, ενορχηστρώθηκε από την τελευταία διότι ισχυρίζεται ότι υπήρξε πρώην ερωτική του σύντροφος ενώ ο ίδιος, αισθανόμενος πίεση από εκείνη, ζήτησε να διακόψουν κάθε σχέση μετά τον Φεβρουάριο του 2020, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν κρίνεται πειστικός καθότι αφενός μεν δεν γνωρίζει καν το χρώμα των ματιών της, ενώ οι καταγγέλλουσες με τις εγκλήσεις τους και ακόλουθες καταθέσεις τους, περιέγραψαν με μεγάλη ακρίβεια τις πράξεις που διενεργούσε σε βάρος τους.

Μνεία έκανε εξάλλου και σε κατάθεση υπαλλήλου της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επισημαίνοντας ότι αν κάποια ασθενής έκλεινε ραντεβού με γυναικολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, προσερχόταν δε στη συνέχεια σε αυτό χωρίς πρώτα να περάσει από τη γραμματεία του νοσοκομείου για να παραλάβει τα σχετικά παραστατικά /έγγραφα, δεν μπορεί να ελεγχθεί, ενώ ο μόνος ο οποίος μπορούσε να το γνωρίζει ήταν ο ίδιος ο ιατρός, ο οποίος όφειλε να ζητήσει από την ασθενή να τηρήσει την ανωτέρω διαδικασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter