Ρόδος: Σε ιδιώτες δίνει ο δήμος την φύλαξη και καθαριότητα των παραλιών

Ρόδος: Σε ιδιώτες δίνει ο δήμος την φύλαξη και καθαριότητα των παραλιών

Σε ιδιωτική εταιρία θα αναθέσει ο δήμος Ρόδου την ενίσχυση των παραλιών με ναυαγοσώστες, και μάλιστα οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν σύντομα ώστε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Εκείνο το διάστημα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός των παραλιών που επίσης θα ανατεθεί σε ιδιώτες, πολλές από τις οποίες θα αποκτήσουν και ειδικούς διαδρόμους για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ψυλλάκης στον Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να εντάξει την ενίσχυση 8 παραλιών με ναυαγοσώστες σε προκήρυξη που θα βγει στη δημοσιότητα το προσεχές διάστημα.

«Έχουμε ένα σχέδιο προκήρυξης για να προσλάβουμε ναυαγοσώστες μιας και τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλά προβλήματα καθώς ενώ κάναμε νωρίς τις διαδικασίες που έπρεπε για να γίνουν προσλήψεις σε ναυαγοσώστες, εντούτοις πολλές φορές δεν ενδιαφερόταν κανένας και ο λόγος ήταν ότι ήταν λίγο το διάστημα απασχόλησης.

Με αποτέλεσμα οι μεγάλες παραλίες να μην έχουν ναυαγοσώστες. Μετά από ώριμη σκέψη και σε συνεργασία με το δήμαρχο προχωράμε στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία του έργου για να αναλάβει τις 8 μεγάλες παραλίες του νησιού μας με εξοπλισμό δικό της όπως φουσκωτά σκάφη, πύργους παρακολούθησης κλπ» δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης τονίζοντας ότι οι παραλίες αυτές είναι: από την περιοχή Μπελβεντέρε μέχρι και το Έλλη ( μεγάλη παραλία) , Σάνγουινγκ, Φαληράκι, Τσαμπίκα, Λίνδος, Αφάντου, Ιξιά και Καλλιθέα.

Σημειώνεται ότι στην κεντρική παραλία, δηλαδή από το Μπελβεντέρε μέχρι και το Έλλη, θα υπάρχουν δύο ναυαγοσώστες, όπως επίσης και στο Φαληράκι (όπου θα υπάρχει ένας από τον ιδιώτη και ο δεύτερος θα είναι ο μόνιμος υπάλληλος του δήμου).

Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τότε άμεσα θα ξεκινήσει και η απασχόλησή των ναυαγοσωστών.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και ο ευπρεπισμός των παραλιών που θα ανατεθεί μέσω εργολαβίας σε ιδιώτες. Λόγω καιρού οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν τώρα, κάτι όμως που προβλέπεται να γίνει λίγο πριν το Πάσχα. Μάλιστα οι εργασίες τότε θα αρχίσουν από τις παραλίες που δέχονται τους περισσότερους τουρίστες και μέχρι τέλος Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των παραλιών.

Όπως έγινε γνωστό θα τοποθετηθούν επιπλέον διάδρομοι για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς έχουμε έξι μέχρι στιγμής σημεία που τα εξυπηρετούν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα δημιουργηθούν επιπλέον 120 μέτρα διαδρόμου με τα απαραίτητα αμαξίδια για να καλυφθούν 3 παραλίες ακόμα, για να μπορέσουν να κάνουν το μπάνιο τους τα άτομα με αναπηρίες.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των παραλιών, τουλάχιστον των μεγάλων όπου συχνάζουν οι περισσότεροι λουόμενοι, η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει ακόμα συγκεκριμένη απόφαση για το πώς θα καταφέρει να απομακρύνει όλους εκείνους που ενοχλούν τους επισκέπτες, όμως είναι ένα ζήτημα το οποίο εξετάζει.

Πηγή: rodiaki.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter