Ροδος: Σοκάρει η καταγγελία 2 πακιστανών: 5 ανήλικοι χρυσαυγίτες μας χτύπησαν με σφυρί

Ροδος: Σοκάρει η καταγγελία 2 πακιστανών: 5 ανήλικοι χρυσαυγίτες μας χτύπησαν με σφυρί

Δικογραφία σε βάρος 5 ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας από 14 έως 18 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία και ρατσιστική βία, σχημάτισαν προχθές οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση έρευνας για επίθεση που δέχτηκαν την 29η Ιουλίου 2017 το βράδυ δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές στη Μεσαιωνική Πόλη.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 30 ετών, κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι οι ανήλικοι, εξυβρίζοντάς τους, τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και περί ώραν 23.30 ενώ πωλούσαν χλαπάτσες τούς σταμάτησαν οι ημεδαποί, που τους συστήθηκαν ως μέλη της «Χρυσής Αυγής», τους τράβηξαν τις τσάντες με τα πράγματα που είχαν προς πώληση και όταν αντέδρασαν ένας εκ των ανηλίκων, όπως κατέθεσαν, τους απείλησε με μαχαίρι.

Ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών τράβηξε την τσάντα και ένας εκ των ανηλίκων του κατάφερε μια γροθιά ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ ακολούθως και οι πέντε τους χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια σε όλο τους το σώμα.

Ο ένας αλλοδαπός λιποθύμησε, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να τον χτύπησε με ένα σφυρί στο κεφάλι.

Υποστηρίζουν ότι τους έκλεψαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν μαζί τους.

Οι αλλοδαποί μάλιστα υποστήριξαν ότι οι ανήλικοι έχουν επιτεθεί και σε άλλους αλλοδαπούς μικροπωλητές στο παρελθόν.

Τρεις εκ των ανηλίκων που εντοπίστηκαν και κατέθεσαν αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται. Υποστηρίζουν ότι ένας φίλος τους, τους ειδοποίησε ότι τον είχαν εγκλωβίσει στην πλατεία Χαρίτου 15 Πακιστανοί και τον κατηγορούσαν ότι τους έκλεψε χλαπάτσες και κοπτάκια για πατάτες.

Οι ανήλικοι τους αναζήτησαν και περί ώραν 22.15 εντόπισαν 4 Πακιστανούς στη Μεσαιωνική Πόλη. Ο φίλος τους, τους αναγνώρισε και όλοι τους ζήτησαν τον λόγο.

Τότε, όπως υποστηρίζουν, ο ένας εκ των αλλοδαπών άρπαξε ένα ξύλο και προσπάθηκε να τους χτυπήσει και ο ένας ανήλικος, αμυνόμενος, έβγαλε από την τσέπη του ένα μικρό σουγιαδάκι.

Επιτέθηκε στον αλλοδαπό, τον αφόπλισε και τον χτύπησε.

Υποστηρίζουν ότι οι Πακιστανοί τους χτύπησαν κι ότι στο όλο περιστατικό επενέβησαν έμποροι από καταστήματα της Μεσαιωνικής Πόλης, που τους χώρισαν.

Τόνισαν ότι ουδέποτε ανέφεραν ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας τούς ισχυρισμούς των αλλοδαπών μυθεύματα.

Πηγή:dimokratiki.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter