Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός για ασέλγεια σε μαθήτρια

Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός για ασέλγεια σε μαθήτρια

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε χθες στη Ρόδο, 61χρονος εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Με την ίδια απόφαση το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει τον 61χρονο για μία δεύτερη περίπτωση ασέλγειας που κατηγορούνταν (κατά συρροή) κρίνοντας τον αθώο.

Κατά της απόφασης αυτής, ο εκπαιδευτικός άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Μαρία Κρικοπούλου και ως πολιτική αγωγή για τη μία κοπέλα (για την οποία και καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος) η κα Ανθούλα Καραολάνη.

Τι κατήγγειλαν οι μαθήτριες

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης το φθινόπωρο του 2013 οπότε και μαθήτρια στο σχολείο όπου υπηρετούσε ο 61χρονος εκπαιδευτικός τον κατήγγειλε για τη συμπεριφορά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, η ιστορία για την 14χρονη –τότε- κοπέλα με τον εκπαιδευτικό του σχολείου στο οποίο φοιτούσε, φέρεται να ξεκίνησε από το τέλος του 2012. Όπως και η ίδια έχει καταγγείλει ο 61χρονος άρχισε να της μιλάει με γλυκόλογα (όπως μωρό μου κ.α.) όταν της απηύθυνε το λόγο, ενώ με τον καιρό φέρεται να προχώρησε και σε πιο … τολμηρές εκφράσεις και ερωτήσεις που αφορούσαν ακόμη και τα εσώρουχα της ανήλικης κοπέλας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο εκπαιδευτικός φέρεται να προέβη και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 14χρονης και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν στο χώρο του σχολείου, ενώ υπήρξε και καταγγελία από ακόμα μία μαθήτρια για χειρονομίες σε βάρος της από τον εκπαιδευτικό.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού αρχικά ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια σε ανήλικη κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου (λόγω της ιδιότητας) και αμέσως μετά, με εντολή του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τέθηκε σε προσωρινή αναστολή.

Ο εκπαιδευτικός προσήχθη στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Μαρία Κρικοπούλου, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Τριάντα χρόνια πήγαν να μου τα ακυρώσουν μέσα σε 10 λεπτά για κάτι που δεν έκανα» φέρεται να δήλωσε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα ο 61χρονος, επισημαίνοντας τα αποτελέσματα της γνωμάτευσης που έχει γίνει στην ανήλικη κοπέλα, σύμφωνα με τη οποία δεν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 61χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε στην απολογία του μεταξύ άλλων πως ουδέποτε στην καριέρα του φέρθηκε ανάρμοστα σε μαθητή ή σε μαθήτρια είτε λεκτικά ή με απρεπείς χειρονομίες.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο χώρο της εκπαίδευσης ουδέποτε αναφέρθηκε το παραμικρό μεμπτό σε βάρος του, αντιθέτως πάντα ήταν φιλικός με τους μαθητές του και συνάμα αυστηρός.

Συνεργάσιμος με τους συναδέλφους του και τους προϊσταμένους του, προοδευτικός στις πεποιθήσεις του και με πρόθεση πάντα να βελτιώνει μέσα από το μάθημά του τόσο το εκπαιδευτικό επίπεδο των μαθητών του, αλλά και προσπαθώντας να διευρύνει τους ορίζοντές τους πέρα από τη «στείρα γνώση» που έδιναν τα βιβλία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο 61χρονος είχε δηλώσει κυριολεκτικά συντετριμμένος ηθικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, εξαιτίας της όλης κατάστασης που αντιμετώπιζε από τις ανυπόστατες κυριολεκτικά κατηγορίες εναντίον του.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο εκπαιδευτικός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης συναναστροφής με ανηλίκους.

Πηγή: rodiaki

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter