Ρόδος: Στο σκαμνί ο «μάγειρας» – Παρασκεύαζε αμφεταμίνες κι έγινε έκρηξη

Ρόδος: Στο σκαμνί ο «μάγειρας» – Παρασκεύαζε αμφεταμίνες κι έγινε έκρηξη

Κατηγορούμενος για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα αμφεταμίνης, καθώς και για την έκρηξη που σημειώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2013 στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Τελχινών, στο Ροδίνι, θα λογοδοτήσει 34χρονος αύριο στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο με αφορμή την έκρηξη που είχε σημειωθεί στο διαμέρισμα του 34χρονου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και εν συνεχεία του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για:

– Έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και σε άνθρωπο

– Παρασκευή ναρκωτικής ουσίας (αμφεταμίνης) παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και η πράξη αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας, στο χώρο του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος.

Πιο συγκεκριμένα, από την αυτοψία που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, φιάλες χημείας, δύο αντλίες ενυδρείων, μία συσκευή παραγωγής αέρα (κομπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεμάτα όσο και άδεια ασετόν σε μεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισμένου. Ειδικότερα βρέθηκαν, 5 γεμάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και 6 δοχεία μεταλλικά εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια με ασετόν.

Επίσης οι αστυνομικοί αμέσως μετά την έκρηξη βρήκαν τους δύο διακόπτες των ματιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς κάτι που υποδεικνύει ότι τα δύο μάτια φαίνεται ότι ήταν αναμμένα και πάνω σε δύο μάτια βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες λήφθηκε δείγμα του περιεχομένου τους για χημική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από η έκρηξη που σημειώθηκε από τις 10.30 -11.00 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο διαμέρισμα που διέμενε ο 34χρονος στην οδό Τελχινών, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα, καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του διαμερίσματος (πόρτες, παράθυρα) και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισμού. Επίσης δημιουργήθηκαν ρωγμές σε τμήματα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαμερίσματα τόσο στο ίδιο κτίριο όσο και σε διαμερίσματα γειτονικού κτιρίου.

Από την έκρηξη εξάλλου τραυματίστηκε και ο 34χρονος ένοικος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου συνεχίστηκε η νοσηλεία του (διασωληνωμένος με τραχιοστομία) στο Τμήμα πλαστικής – χειρουργικής – μικροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» λόγω των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν στο πρόσωπο και στα αυτιά του.

Αρνείται τις κατηγορίες

Πάντως ο 34χρονος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και αυτό είχε δηλώσει και απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη και Αλέξη Κούγια.

Ο 34χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε ότι επρόκειτο να παρασκευάσει αμφεταμίνες. Ο ίδιος είπε πως στόχος του ήταν η παρασκευή «τροπίνης», ουσίας που χρησιμοποιείται ως αναβολικό και αυτό διότι αφενός απαγορεύεται η κυκλοφορία της και αφετέρου διότι ήθελε να γνωρίζει τι περιέχει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο καιρό αργότερα εκδόθηκε και το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον νόμο.

Πηγή:  Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter