Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ρόδος: Τοπική συλλογική σύμβαση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Στη σύναψη τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ύστερα από διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.

Η νέα Τοπική ΣΣΕ έχει ισχύ για τα έτη 2017-2019 και όπως ανακοινώθηκε διατηρεί τους βασικούς μισθούς, όπως είχαν το έτος 2016, καθώς και όλα τα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ προβλέπει και την αύξηση του ποσοστού 1,8% του Εποχικού Επιδόματος για το έτος 2017 και ένα επιπλέον 1% στο Εποχικό Επίδομα για το έτος 2018 (συνολική αύξηση 2,8%).

Για την εξέλιξη αυτή το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκφράζει την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό επίτευγμα αφού πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση που υπογράφεται στην Ελλάδα μετά από αυτή των Χανίων αλλά πρόκειται για την πρώτη σε ποσοστό αύξησης σε όλη την Ελλάδα».

Καθοριστική στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει επίσης το σωματείο υπήρξε η συμβολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και της ΓΣΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.