Ρόμα- Φέγενορντ: Ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Conference League

Ρόμα- Φέγενορντ: Ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Conference League

Η Ρόμα και η Φέγενορντ μάχονται σήμερα στις 22:00 στα Τίρανα με φόντο το τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Conference League. Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο καθώς το 1983-1984 ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στη Λίβερπουλ και το 1990-1991 απώλεσε από την Ίντερ σε διπλό τελικό το Κύπελλο UEFA.

Η Φέγενορντ είναι μία ομάδα με πλούσια ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις. Οι Ολλανδοί έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1970-1971 επικρατώντας της Σέλτικ, στο Κύπελλο UEFA 1973-1974 κέρδισαν το τρόπαιο από την Τότεναμ, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2001-2002 νίκησαν την Ντόρτμουντ. Εχασαν μόνο ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ το 2002, όταν ηττήθηκαν από τη Ρεάλ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αλβανία φιλοξενεί τον τελικό διεθνούς διοργάνωσης. Η «Αρένα Κομπετάρε» ή «Air Albania Stadium» των Τιράνων θα είναι το γήπεδο του τελικού. Το στάδιο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 αποτελώντας το πιο σύγχρονο της χώρας με χωρητικότητα 22.500 θεατών, ενώ αποτελεί το νέο “σπίτι” της εθνικής Αλβανίας και την έδρα των Ντιναμό Τιράνων και Παρτιζάνι.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στους δρόμους των Τιράνων λίγες ώρες πριν τον τελικό του Conference League μεταξύ των οπαδών της Ρόμα και της Φέγενορντ. Συγκεκριμένα, από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Ιταλοί οπαδοί αλλά και 12 αστυνομικοί, ενώ όπως ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία, έχουν γίνει συνολικά 60 συλλήψεις, με τις 48 να αφορούν οπαδούς της Ρόμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter