Ρομπότ από τη Δυτική Μακεδονία στολίζει δέντρο και λέει τα κάλαντα (Video)

Ρομπότ από τη Δυτική Μακεδονία στολίζει δέντρο και λέει τα κάλαντα (Video)

Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και κάλαντα από ρομπότ. Πρόκειται για την ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία το 2015 αναδείχθηκε 1η στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Στο παρακάτω βίντεο η μοναδική ομάδα ρομποτικής που έχει βραβευτεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζει ρομπότ να λένε τα κρητικά κάλαντα, καθώς και ένα ρομποτικό βραχίωνα να στολίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δεύτερο σκέλος είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην χώρα!

Πρόκειται για την ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία το 2015 αναδείχθηκε 1η στον πανελλήνιο διαγωνισμό, 1η στην Ευρώπη και κατέκτησε την 19η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Για την προσπάθεια της αυτή η Hyperion Robotics βραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Μάρτιο του 2016 στο Digital Economy Forum 2016.

Το 2017 κατέκτησε την 3η διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό και το τρέχων διάστημα ασχολείται με καινοτόμα πρότζεκτ (Ρομποτικός βραχίωνας που εκπαιδεύεται να παίξει σκάκι με αντίπαλο τον άνθρωπο, space ballon) και διαγωνισμούς.

Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Μηνάς Δασυγένης, λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: seleo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter