Ρόναλντ Κούμαν: «Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου»

Ρόναλντ Κούμαν: «Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου»

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι από σήμερα (19/8) κι επίσημα ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα στη θέση του Κίκε Σετιέν που απομακρύνθηκε αμέσως μετά τον διασυρμό των Καταλανών από την Μπάγερν με 8-2.

Ο Ολλανδός τεχνικός και παλιός άσος της Μπάρτσα, παρουσιάστηκε ήδη στα ισπανικά ΜΜΕ και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

«Είναι μία ημέρα για να είσαι χαρούμενος. Όλοι ξέρουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου και για μένα είναι μία πρόκληση. Δεν είναι εύκολο γιατί ότι απαιτούν το μάξιμουμ. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές, η εικόνα τις προηγούμενες μέρες δεν είναι αυτό που θέλουμε. Πρέπει να δουλέψουμε για να κερδίσουμε ξανά το πρεστίζ μας. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Από τώρα ξεκινάει η δουλειά και η μάχη για να φτάσουμε στην κορυφή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα παραμονής του Μέσι στην ομάδα: «Δεν ξέρω εάν πρέπει να τον πείσω. Ξεκάθαρα θα ήθελα να τον έχω στην ομάδα. Μου αρέσει να δουλεύω μαζί του γιατί σου παίρνει τα ματς. Έχει συμβόλαιο. Πρέπει να μιλήσω μαζί του είναι ο αρχηγός της ομάδας. Πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παίκτες. Στην περίπτωση του Μέσι ευελπιστώ να συνεχίσει για πολλά χρόνια”.

Για τις αλλαγές στην ομάδα είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά. Πρέπει να βρω το καλύτερο για την ομάδα. Να βρω τον καλύτερο συνδυασμό. Υπάρχουν παίκτες κάποιας ηλικίας που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για την απόδοσή τους, αλλά χρειάζεται να τους σεβόμαστε όλους. Το πλάνο μας είναι να ψάξουμε το καλύτερο για την ομάδας κι αν πρέπει να παρθούν αποφάσεις, θα προχωρήσουμε. Όλα κύλησαν γρήγορα και δουλεύουμε γι’ αυτές τις αποφάσεις. Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένους παίκτες».

Για τη συντριβή από την Μπάγερν: «Είμαι πολύ λυπημένος για το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να έγινε αυτό, ακόμη κι αν μιλάμε για μια τόσο καλή ομάδα όπως η Μπάγερν. Μετά από εκείνο το βράδυ, θα είναι διαφορετικές οι μέρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοσέπ Μπαρτομέου, δήλωσε: «Η Μπαρτσελόνα έχει οικονομική και κοινωνική υγεία. Διανύουμε μία περίοδο κρίσης στο αθλητικό κομμάτι και γι’ αυτό συζητάμε. Χρειαζόμαστε αθλητικές λύσεις και η άφιξη του Κούμαν είναι το πρώτο βήμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter