«Ροντέο» στη Βουλή με τροπολογίες από τα… παράθυρα: Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

«Ροντέο» στη Βουλή με τροπολογίες από τα… παράθυρα: Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Την έντονη αντίδραση και αποχώρηση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, δύο τροπολογιών της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου, απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και «ξηλώματος» της Β. Θάνου λίγο πριν αυτό τεθεί προς ψήφιση.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εισάγει αιφνιδιαστικά τροπολογίες. 

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την Ολομέλεια φωνάζοντας: «Ντροπή σας».

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «την απαράδεκτη ενέργεια» και η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε σε κλίμα έντασης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταδίκασε την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη διαδικασία.

Το ΚΙΝΑΛ από τη μεριά του ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να ωρύεται λέγοντας: «Αυτά δεν γίνονταν ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ». Αμέσως μετά η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ αποχώρησε. 

Αντεργατική τροπολογία

Η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στο Twitter επισήμανε πως ο κ. Βρούτσης επιχειρεί να καταργήσει δύο κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και συγκεκριμένα το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργαζομένων σε καθεστώς εργολαβίας.

Πολιτικός πολιτισμός ήταν και… πάει

Σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων περί τήρησης της κοινοβουλευτικής τάξης αλλά και του προέδρου της Βουλής περί κατάργησης της πρακτικής των τροπολογιών από τα… παράθυρα, η κυβέρνηση σήμερα έπεισε και τον πλέον δύσπιστο με την αυταρχικότητα του Γ. Βρούτση ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να παρακάμπτει τις παγιωμένες πρακτικές του Κοινοβουλίου αλλά και τον Κανονισμό της Βουλής φέρνοντας τροπολογίες λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ενός νομοσχεδίου. Μάλιστα, στην εν λόγω περίπτωση με την αντεργατική τροπολογία, πρόκειται για την εξυπηρέτηση ενός πάγιου… αιτήματος του ΣΕΒ για την κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων, γεγονός που συντελείται χωρίς καμία επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter