Ρωσία 2021: Ποινή σωφρονιστικής εργασίας σε δημοσιογράφους φοιτητικού περιοδικού επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς

Ρωσία 2021: Ποινή σωφρονιστικής εργασίας σε δημοσιογράφους φοιτητικού περιοδικού επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς

Τέσσερις δημοσιογράφοι φοιτητικού περιοδικού της Μόσχας τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο της Μόσχας. Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε στους δημοσιογράφους διετή ποινή σωφρονιστικής εργασίας. Ο λόγος για τον οποίο τους επιβλήθηκε η εν λόγω ποινή εντοπίζεται στο γεγονός πως συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες κατά του Κρεμλίνου, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν στο ανεξάρτητο περιοδικό DOXA, το οποίο ιδρύθηκε από φοιτητές και απόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών της Μόσχας το 2017. Βασικό αντικείμενο του περιοδικού αποτελούν θέματα φοιτητικής ζωής, ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικής και επιστήμης.

Η αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις δημοσιογράφους τον Απρίλιο του 2021, μετά από έφοδο στα γραφεία της σύνταξης του περιοδικού.

Το περιοδικό DOXA τότε είχε ανακοινώσει ότι οι δημοσιογράφοι είναι παράνομο να αποβάλλονται από το πανεπιστήμιο φοιτητές επειδή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι, πολιτικού ακτιβιστή κατά της διαφθοράς.

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο της περιοχής Ντορογκομίλοφκσι της Μόσχας δεν περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης.

Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στους τέσσερις να διαχειρίζονται διαδικτυακά μέσα για τρία χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter