Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες – Σοκαριστικά βίντεο από το «ρωσικό Μπατακλάν»

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες – Σοκαριστικά βίντεο από το «ρωσικό Μπατακλάν»

Επίθεση ενόπλων με εκρήξεις και πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, στο Κρασνογκόρσκ, μια πόλη στην περιφέρεια της Μόσχας.

Τουλάχιστον πέντε άτομα που φορούσαν στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ, πριν από την έναρξη μιας παράστασης με επιδείξεις χορών από παιδιά και έφηβους και έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 40 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες.

Ταυτόχρονα με την επίθεση σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο. Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά ιστορικά μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις τέτοιου τύπου έχουν κάνει μόνο Τσετσένοι αυτονομιστές.

Κυβερνητικές πηγές από την Ουάσιγκτον τόνισαν σε διεθνή ΜΜΕ ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την Ουκρανία. Πριν δύο εβδομάδες η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχε προειδοποιήσει για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, αναφέροντας και τις συναυλίες.

Οι πρώτες πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών κάνουν λόγο για μουσουλμάνους αυτονομιστές από την Ινγκουσετία, μία δημοκρατία της Ρωσίας (ρωσικά: Респу́блика Ингуше́тия). Υπάγεται στο Νότιο Διαμέρισμα και συνορεύει με τη Γεωργία στα νότια και την Τσετσενία στα ανατολικά. Πρωτεύουσά της είναι το Μαγκάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές Μαρτίου είχαν συλλάβει ένοπλους από την Ινγκουσετία.

Την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η επίθεση έχουν κυκλώσει αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις και ακούστηκε δεύτερη έκρηξη. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν ξεφεύγοντας από το υπόγειο του κτιρίου ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν στην ταράτσα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν ανακοίνωσε ότι η βρίσκεται σε lockdown και την ακύρωση όλων των αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων για όλο το Σαββατοκύριακο.

Τρομακτικά είναι τα βίντεο που έχουν στείλει θεατές σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter