Ρωσία: 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ουκρανών στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ρωσία: 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ουκρανών στην περιοχή του Ντονέτσκ

Τη μαζική απώλεια ρώσων στρατιωτών κατά τη διάρκεια ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης επιβεβαίωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοινώνοντας ότι 63 ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στη Μακέγιεφκα στην περιοχή του Ντονέτσκ, ως αποτέλεσμα πυραυλικών επιθέσεων του ουκρανικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ έκανε δηλώσεις σχετικά με τις ενέργειες του ρωσικού στρατού στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναφέροντας ότι ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε ένα από τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στον οικισμό Μακέγιεφκα στην περιοχή του Ντονέτσκ, ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι 2 από τους 6 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS χτυπήθηκαν από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Ο Κονασένκοφ δήλωσε ακόμη ότι «ως αποτέλεσμα της έκρηξης 4 πυραυλικών κεφαλών με υψηλή καταστροφική ισχύ, 63 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ένα τμήμα του προσωρινού σημείου ανάπτυξης». Ανέφερε δε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία και δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας με όπλα υψηλής ακρίβειας, περισσότεροι από 70 ξένοι μισθοφόροι που εργάζονταν για τον ουκρανικό στρατό σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο Μάρκοβο και το Κραματόρσκ στην περιοχή Ντονέτσκ και στον οικισμό Νοβοοσίνοβο στην περιοχή του Χάρκοβο.

Πηγή: Reuters, DW

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter