Ρωσία: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγών βενζίνης

Ρωσία: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγών βενζίνης

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται από τη ρωσική κυβέρνηση μια απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης, με σκοπό να αποτρέψει τις εγχώριες ελλείψεις καυσίμων και τις αυξήσεις των τιμών μετά την απόφαση να μειώσει τις επιδοτήσεις για τα διυλιστήρια.

Αυτό δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την Τρίτη πηγές της ρωσικής βιομηχανίας και της κυβέρνησης, οι οποίες επισημαίνουν επίσης ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει τους όγκους των υποχρεωτικών πωλήσεων βενζίνης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων. Το υπουργείο Ενέργειας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το διεθνές μέσο.

Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα μπορεί οι δυτικές κυρώσεις προς τη Ρωσία να βρίσκονται σε ισχύ και μάλιστα να ετοιμάζεται και το επόμενο πακέτο, οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούνται.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ, IEA), οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου έφθασαν τον Απρίλιο στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο διεθνής οργανισμός, που έχει την έδρα του στο Παρίσι, αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή του πως οι ρωσικές εξαγωγές έφθασαν τον περασμένο μήνα τα 8,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς η χώρα δεν πραγματοποίησε την απειλή της να μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως. «Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τον όγκο παραγωγής της για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων», παρατήρησε ο ΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πού οδηγεί ο ενεργειακός πόλεμος;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter