Ρωσία: Αυστηρός έλεγχος της τήρησης του εργατικού δικαίου στις ξένες εταιρείες που διακόπτουν τη λειτουργία

Ρωσία: Αυστηρός έλεγχος της τήρησης του εργατικού δικαίου στις ξένες εταιρείες που διακόπτουν τη λειτουργία

Η ρωσική εισαγγελία διέταξε την διεξαγωγή «αυστηρού ελέγχου» στις ξένες εταιρείες που ανακοινώνουν την διακοπή των δραστηριοτήτων τους στην Ρωσία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι εισαγγελείς θα εφαρμόσουν αυστηρό έλεγχο ως προς την τήρηση της εργατικού δικαίου, των όρων των συμβάσεων εργασίας, της καταβολής των μισθών, της εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων απέναντι στους συμβαλλόμενους και απέναντι στην Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κάθε απόπειρα των εταιρειών που αποχωρούν από την Ρωσία «να μην τηρήσουν μονομερώς τις υποχρεώσεις της» θα «κατασταλεί αποφασιστικά».

Επίσης, απειλεί με ποινικές διώξεις τις εταιρείες που θα επιλέξουν τον δρόμο της πτώχευσης, «πλαστής ή προμελετημένης».

Πλήθος εταιρειών έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει τις δραστηριότητες στην Ρωσία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανάμεσά τους οι Coca-Cola, H&M, McDonald’s, Ikea, Shell BP…

Χωρίς να προφέρει την λέξη «εθνικοποίηση», ο Βαλντίμιρ Πούτιν έκανε χθες λόγο για τον διορισμό «εξωτερικών» διοικητών επικεφαλής των ξένων επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν την Ρωσία «για να τις μεταβιβάσουν σε εκείνους που θέλουν να τις λειτουργήσουν».

Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ρωσία απειλούνται, την ώρα που οι δυτικές κυρώσεις που πλήττουν το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και την βιομηχανία, απειλούν να βυθίσουν την χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση.

Εχουν ήδη προκαλέσει κατάρρευση του ρουβλίου και επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter