Ρωσία: Με τη βούλα της Δούμας ο Πούτιν θα μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Ρωσία: Με τη βούλα της Δούμας ο Πούτιν θα μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου.

Σύμφωνα με μία από τις νέες διατάξεις του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο περιορισμός του αριθμού των θητειών, τις οποίες το ένα και αυτό πρόσωπο μπορεί να βρίσκεται στο αξίωμα του προέδρου, τίθεται σε ισχύ για τον εν ενεργεία αρχηγό κράτους χωρίς να υπολογισθούν οι προηγούμενες προεδρικές θητείες. Κατά αυτόν τον τρόπο ο συνταγματικός αυτός κανόνας επιτρέπει στον νυν αρχηγό του κράτους να είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για δύο ακόμη θητείες.

Το νομοσχέδιο είχαν καταθέσει οι βουλευτές Πάβελ Κρασενίνικοφ και Όλγκα Σαβαστιάνοβα, όπως και ο βουλευτής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ( άνω βουλή) Αντρέι Κλίσας τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πρόεδρος της χώρας μπορεί να εκλεγεί Ρώσος πολίτης ηλικίας 35 ετών και άνω, ο οποίος διαβιούσε μονίμως στην Ρωσία για διάστημα όχι μικρότερο των 25 ετών, ενώ δεν έχει και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής άλλου κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter