Ρωσία: Με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Μόσχα συνδέονται οι 3 συλλήψεις στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Μόσχα συνδέονται οι 3 συλλήψεις στο Νταγκεστάν

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επίθεση, συνδέονται με τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK) ανακοίνωσε τη σύλληψη στις Μαχατσκαλά και Κασπιίσκ στο Νταγκεστάν τριών προσώπων που σχεδίαζαν “να διαπράξουν μια σειρά τρομοκρατικών εγκλημάτων”, δέκα ημέρες μετά την επίθεση στο Crocus City Hall, που στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους.

Σε διευκρινίσεις που έκανε, η FSB σημείωσε ότι τα άτομα αυτά, ξένοι υπήκοοι, “προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια σε δημόσιους χώρους στην Κασπιίσκ”, πόλη που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, στην οποία επικρατεί αστάθεια.

Η NAK είχε ανακοινώσει τη σύλληψη τριών ανθρώπων, αλλά η FSB ανέφερε σήμερα ότι οι συλληφθέντες είναι τέσσερις. Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν είχαν στην κατοχή τους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και αυτόματα όπλα.

Η FSB διευκρίνισε επίσης σήμερα ότι οι συλληφθέντες “εμπλέκονταν άμεσα στην χρηματοδότηση και την παροχή εξοπλισμού και τρομοκρατικών μέσων στους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου 2024” στο Crocus City Hall.

Την ευθύνη για την επίθεση στην αίθουσα αυτή συναυλιών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η Ρωσία δηλώνει επίσης ότι πιστεύει πως “Ουκρανοί εθνικιστές” συνδέονται με την επίθεση, ισχυρισμό τον οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά το Κίεβο.

Οι τέσσερις άνδρες στους οποίους απήγγειλαν κατηγορίες οι ρωσικές αρχές για τη διάπραξη της επίθεσης αυτής ήταν από το Τατζικιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας στην οποία δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Washington Post: Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου


«Χωριό των νεφρών»: Ο παράδεισος του οργανωμένου εγκλήματος (Video)


Τρολάρουν τον Μακρόν: Του έστειλαν «στρατιωτάκια» για να μάθει ιστορία


Η πείνα θερίζει μικρά παιδιά στη Γάζα


Εκρέμ Ιμάμογλου: Χόρεψε ποντιακά μετά την εκλογική νίκη – «Άλλαξέ τα όλα», φώναζαν οι πολίτες (Video)


Η φον ντερ Λάιεν στο μικροσκόπιο των ευρωπαίων εισαγγελέων για τις συμφωνίες με την Pfizer

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter