Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρή από βομβιστική επίθεση η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη συμβούλου του Πούτιν (Videos)

Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρή από βομβιστική επίθεση η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη συμβούλου του Πούτιν (Videos)

Αναταραχή έχει προκληθεί στη Ρωσία από τον βίαιο θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του Ρώσου εθνικιστή αναλυτή Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «μυαλό του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η Ντάρια Ντούγκινα έχασε τη ζωή της λόγω έκρηξης που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, ενώ βρισκόταν στα περίχωρα της Μόσχας, κοντά στο Μπόλσιε Βιάζεμι.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την εν λόγω υπόθεση, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές σχετικά με την πιθανότητα του να ήταν στόχος ο Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, στο μοιραίο αυτοκίνητο σκόπευε να επιβιβαστεί και ο Ντούγκιν, ωστόσο «άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή».

Ποιος είναι ο Αλεξάντρ Ντούγκιν

Ο γεννημένος το 1962 στη Μόσχα, Αλεξάντρ Ντούγκιν, είναι στρατηγικός και πολιτικός αναλυτής, με ακροδεξιές – εθνικιστικές θέσεις. Οι διατυπωμένες σε χαρτί και ομιλίες απόψεις του για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ρωσίας «απηχούν» στον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο «Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας» (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση στην πολιτική «σφαίρα» της χώρας, ιδίως σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter