Ρωσία: Ντυμένος στα μαύρα με σβάστικα στη μπλούζα ο δράστης της φονικής επίθεσης σε σχολείο του Ιζέφσκ (Photos)

Ρωσία: Ντυμένος στα μαύρα με σβάστικα στη μπλούζα ο δράστης της φονικής επίθεσης σε σχολείο του Ιζέφσκ (Photos)

Φορώντας μπλούζα με σβάστικα, ο δράστης εισέβαλε σε γυμνάσιο της πόλης Ιζέφσκ στη Ρωσία, σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο. Μεταξύ των 13 ανθρώπων οι οποίοι κατέληξαν δεχόμενοι τα πυρά του 30χρονου άνδρα, ήταν και επτά μαθητές του σχολείου.

Οι ρωσικές αρχές ταυτοποίησαν και κατονόμασαν τον 30χρονο δράστη, ο οποίος μετά το φονικό έδωσε τέλος στη ζωή του, με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο να απεικονίζει την αστυνομία την ώρα που τον εντοπίζει -νεκρό- στο έδαφος.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, ανέφερε ότι ο 30χρονος Αρτέμ Καζάντσεφ φορούσε μπαλακλάβα και έφερε κόκκινη σβάστικα στη μπλούζα, τονίζοντας ότι εξετάζει τις πιθανές διασυνδέσεις του με νεοναζί.

«Επί του παρόντος οι ερευνητές  διενεργούν έρευνα στην κατοικία του και μελετούν την προσωπικότητα του δράστη, τις απόψεις του και τον περίγυρό του. Ελέγχεται επίσης η πιθανή σχέση του με νεοφασιστικές απόψεις και με νεοναζιστική ιδεολογία».

Η Ανακριτική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter