Ρωσία: Ο Καντίροφ επικρίνει το Κρεμλίνο για λάθη στην Ουκρανία

Ρωσία: Ο Καντίροφ επικρίνει το Κρεμλίνο για λάθη στην Ουκρανία

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, άσκησε κριτική στην ηγεσία του ρωσικού στρατού, ο οποίος φαίνεται να έχει ακινητοποιηθεί από την αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής στα βορειοανατολικά της χώρας. Ο Καντίροφ θεωρεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην γνώριζε την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

«Έχουν κάνει λάθη»

«Έχουν κάνει λάθη και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή.

«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκασθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί τόπου. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι εκπληκτικό, θα έλεγα», είπε ο Καντίροφ, ένας πρώην αντάρτης που έγινε σύμμαχος του Κρεμλίνου και κυβερνά την Τσετσενία –μια ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο– με σιδερένια πυγμή και έχει μια παραστρατιωτικές δυνάμεις υπό τις διαταγές του.

Από την εισβολή τον Φεβρουάριο, το Κρεμλίνο έχει επικεντρωθεί στη φίμωση των φιλελεύθερων φωνών που επικρίνουν τον πόλεμο, αλλά καθώς τα πράγματα πάνε άσχημα στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν έχει αποκτήσει πονοκέφαλο με το τι να κάνει με πρώην ένθερμους υποστηρικτές του που θέλουν η Ρωσία να δεσμεύσει περισσότερες δυνάμεις στον πόλεμο για να γυρίσει υπέρ τους η κατάσταση.

Απάντηση από Πούτιν στην υποχώρηση

Πολλές μονάδες από την Τσετσενία έχουν λάβει μέρος στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας, και ενώ ο Καντίροφ είναι φαινομενικά υπερ-πιστός στη Μόσχα, είναι μια από τις λίγες ρωσικές πολιτικές προσωπικότητες των οποίων τα μηνύματα δεν ελέγχει πλήρως το Κρεμλίνο.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πώς θα απαντήσει ο Πούτιν στην υποχώρηση. Είχε προηγουμένως αποσιωπήσει τους ισχυρισμούς ότι έκανε ένα τρομερά λάθος υπολογισμό τον Φεβρουάριο, όταν πίστευε ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταβάλει την Ουκρανία μέσα σε λίγες μέρες. Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του είπε ότι η Ρωσία δεν είχε «χάσει τίποτα» κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά οι μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες στους ρώσους πολίτες.

Το Σάββατο, καθώς κυκλοφόρησαν τα καταστροφικά νέα από το μέτωπο, ο Πούτιν ήταν απασχολημένος με το άνοιγμα ενός τεράστιας ρόδας λούνα παρκ στη Μόσχα ως μέρος των εορτασμών για την Ημέρα της Μόσχας. Στρατιωτικοί μπλόγκερ τον επέκριναν δριμύτατα ότι αδιαφόρησε για τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter