Ρωσία: Ο Πούτιν καυχιέται για τα ρωσικά όπλα

Ρωσία: Ο Πούτιν καυχιέται για τα ρωσικά όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα πως η Μόσχα εκτιμά τις σχέσεις της με χώρες στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική και είναι απόλυτα έτοιμη να προσφέρει σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της.

Ειδικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο έκθεσης όπλων ο Πούτιν καυχήθηκε για τις ικανότητες των προηγμένων όπλων της Ρωσίας και να δηλώσει τη βούλησή του να μοιραστεί την τεχνολογία με χώρες που έχουν παρόμοιο σκεπτικό σε ό,τι αφορά τις διεθνείς υποθέσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τα πιο σύγχρονα είδη όπλων, από μικρά όπλα μέχρι τεθωρακισμένα και πυροβολικό που αντιμάχεται την αεροπορία και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του φόρουμ “Army-2022” που διεξάγεται κοντά στη Μόσχα.

Oι δηλώσεις Πούτιν έρχονται στο φόντο αναλύσεων που υποστηρίζουν πως η κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων και του ρωσικού οπλισμού μπορεί να καταστήσει τις εξαγωγές όπλων της λιγότερο ελκυστικές σε ενδεχόμενους αγοραστές, όπως η Ινδία, που εξαρτώνταν πολύ από τη ρωσική τεχνολογία στο παρελθόν.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter