Ρωσία: Ο Πούτιν ξηλώνει την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας – Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα πλήρους εμπιστοσύνης του

Ρωσία: Ο Πούτιν ξηλώνει την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας – Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα πλήρους εμπιστοσύνης του

Η Άννα Τσιβίλεβα, ξαδέλφη του Βλαντιμίρ Πούτιν, διορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν δημοσιεύθηκε νωρίτερα και τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του.

Τον Απρίλιο του 2023, η Τσιβίλεβα ήταν επικεφαλής του κρατικού ταμείου για την υποστήριξη των συμμετεχόντων στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο σύζυγος της Τσιβίλεβα, Σεργκέι, ήταν επικεφαλής της περιοχής Κεμέροβο μέχρι τον Μάιο του 2024 και στη συνέχεια διορίστηκε στη θέση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Με άλλο διάταγμα του Πούτιν, ο Πάβελ Φραντκόφ, γιος του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) και πρώην πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Φραντκόφ, διορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. Από το 2021, ο Πάβελ Φραντκόφ είναι ο πρώτος αναπληρωτής διαχειριστής των υποθέσεων του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το διάταγμα για τον διορισμό στο Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο Φραντκόφ ο νεότερος, απαλλάχθηκε από τη θέση που κατείχε προηγουμένως.

Αντίστοιχα ο Λεονίντ Γκορνίν, ο οποίος κατείχε προηγουμένως τη θέση του πρώτου αναπληρωτή επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, διορίστηκε στη θέση του πρώτου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας .

Εν τω μεταξύ, ο νέος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελάουσοφ είχε συνάντηση με τον πρώτο υφυπουργό Ρουσλάν Τσαλίκοφ Ruslan Tsalikov και τους αναπληρωτές Νικολάι Πάνκοφ, Πάβελ Ποπόφ και Τατιάνα Σεβτσοβα, οι οποίοι και απαλλάχθηκαν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του υπουργείου. Τους ευχαρίστησε για την πολυετή εργασία τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σφοδρή αντίδραση για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ περί πυρηνικών – «Συνιστούν κλιμάκωση»

Γερμανία: Έκκληση της ΥΠΕΞ Μπέρμποκ να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές – Δεν αποκλείει να είναι υποψήφια

Φον ντερ Λάιεν και Κόστα, υποψήφιοι για τις ηγετικές θέσεις στην ΕΕ: Ρωτήσατε τον εισαγγελέα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter