Ρωσία: «Οι ελληνικές εταιρείες πλήρωσαν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο» λέει το πρακτορείο Ria-Novosti

Ρωσία: «Οι ελληνικές εταιρείες πλήρωσαν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο» λέει το πρακτορείο Ria-Novosti

Σε ρούβλια πλήρωσαν οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο, σύμφωνα τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti, το οποίο επικαλείται πηγή στον ρωσικό ενεργειακό κλάδο.

«Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν σε πληρωμή σε ρούβλια», δήλωσε η πηγή.

Όπως αναφέρει το RIA, στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βασικοί εισαγωγείς – η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος και η Prometheus Gas.

Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με άλλες πηγές τα επόμενα χρόνια.

«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Επομένως, είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Γι’ αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου», εξήγησε η πηγή.

Ήδη η ΔΕΠΑ χθες ανακοίνωσε ότι πλήρωσε τη Gazprom, χωρίς να αναφέρει ωστόσο πολλές λεπτομέρειες.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να κόψουν το ρεύμα, η πηγή του Ria-Novosti είπε: «Δεν θα υπάρξει διακοπή παροχής. Όλα καλά».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter