Ρωσία: Οι πύραυλοι ATACMS που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου

Ρωσία: Οι πύραυλοι ATACMS που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι παραδόσεις μακρού βεληνεκούς πυραύλων (Army Tactical Missile Systems — ATACMS) από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου αλλά θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην ίδια την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τις τελευταίες εβδομάδες μυστικά πυραύλους μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία, η οποία τους έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές μέχρι τώρα, δήλωσε χθες, Τετάρτη, Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου εναντίον ενός ρωσικού αεροδρομίου στην Κριμαία περίπου 165 χλμ. από τις ουκρανικές πρώτες γραμμές, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα σε αυτήν τη σύγκρουση. Ακολουθούν τον δρόμο της αύξησης της επιχειρησιακής εμβέλειας των οπλικών συστημάτων που προμηθεύουν».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην ίδια την Ουκρανία».

Το αν θα έστελνε τα ATACMS, με βεληνεκές που φθάνει τα 300 χλμ., ήταν αντικείμενο μιας πολύμηνης διαμάχης στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μπάιντεν. Πύραυλοι ATACMS μέσου βεληνεκούς παραδόθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Ζαχάροβα: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία – Τι είπε για τις προτάσεις Ζελένσκι

ΗΠΑ: Γιγαντώνεται το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια – Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε Yale και Columbia (Video)

Οι Financial Times γκρεμίζουν το αφήγημα Μητσοτάκη: Η φτωχοποίηση της χώρας και η σύγκριση με τη Βουλγαρία

Ζωή με δανεικά και φτώχεια για 7 στους 10 μισθωτούς

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετσι μας φόρτωσαν τη ζημιά €42,5 δισ. από τις τράπεζες

Στα ύψη οι τιμές του ρεύματος με την ένταση στη Μ. Ανατολή – Αύξηση 117% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

S&P: Αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου από σταθερές σε θετικές

Νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Πτώση στην Ε.Ε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter