Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας – Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες

Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας – Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες
Φωτογραφία: Twitter/The Siberian Times

Η κύρια αιτία που ανάγκασε το πλήρωμα του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους An-28 να κάνει ανώμαλη προσγείωση σε περιοχή του Τομσκ της Σιβηρίας ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να πάρει ύψος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, την ώρα που το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος σταμάτησε ο κινητήρας του. Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αναζητήσει κάποιο σημείο για να προσγειωθεί το αεροσκάφος», ανέφερε η πηγή.

Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

Οι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν ελαφρά και υπέστησαν ψυχολογικό σοκ, ενώ ο πιλότος έσπασε το πόδι του. Όλοι τους μεταφέρονται με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πόλης Τομσκ.

Το περιστατικό με το μικρό ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος απασχολεί την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και τις ανακριτικές αρχές.

Το Κρεμλίνο μετά το σημερινό περιστατικό που συνέβη λίγες μέρες με την συντριβή ενός αεροσκάφους τύπου An-29 στις 6 Ιουλίου στην Χερσόνησο τη Καμτσάτκα, όπου έχασαν την ζωή τους και οι 28 επιβαίνοντες, δήλωσε ότι ο στόλος των αεροσκαφών στην περιφέρεια χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Το σήμα κινδύνου ελήφθη στις 12.27 ώρα Ελλάδας. Στις 13.36 εντοπίσθηκε το σημείο που το αεροσκάφος πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση. Κατά την ανώμαλη προσγείωση το αεροσκάφος An-28 αναποδογύρισε. «Υπέστη ζημιές το ρύγχος του αεροσκάφους, καθώς και το σύστημα προσγείωσης», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS.

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία «Sibirskaya liochkaya aviatsia» η οποία έχει την έδρα της στην πόλη Μαγκαντάν και δραστηριοποιείται στην Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή το δεύτερο αυτό περιστατικό με αεροσκάφος τύπου Antonov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στόλος των αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιφέρεια χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter