Ρωσία: «Όχι» από το Κρεμλίνο στα σενάρια που θέλουν τη Wagner να ενισχύει τη Χεζμπολάχ

Ρωσία: «Όχι» από το Κρεμλίνο στα σενάρια που θέλουν τη Wagner να ενισχύει τη Χεζμπολάχ

Το Κρεμλίνο την Παρασκευή απέρριψε δημοσίευμα που ανέβασε μια μέρα πριν η Wall Street Journal, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner σχεδιάζει να παράσχει στη Χεζμπολάχ ένα σύστημα αεράμυνας, λέγοντας ότι τέτοιες συζητήσεις ήταν αβάσιμες.

«Έχουμε ήδη πει ότι, de facto, μια τέτοια ομάδα (Wagner) δεν υπάρχει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την έκθεση, η οποία επικαλείται αγνώστους αμερικανούς αξιωματούχους να λένε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Wagner σχεδιάζει μια τέτοια μεταφορά.

«Όλες αυτές οι σκέψεις βασίζονται κατά κανόνα στο τίποτα και δεν έχουν καμία βάση», είπε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για την έκθεση. «Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης μεταξύ των στρατιωτικών (Ρώσων και ΗΠΑ) και αν υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες για κάτι, αυτοί (οι Αμερικανοί) μπορούν πάντα να τις μεταφέρουν στον στρατό μας».

Στην έκθεσή του, η WSJ ανέφερε ότι h Wagner σχεδιάζει να προμηθεύσει το σύστημα Pantsir-S1, γνωστό από το ΝΑΤΟ ως SA-22, το οποίο χρησιμοποιεί αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα αεράμυνας για την αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter