Ρωσία: Ούτε ένα περιστατικό θανάτου μετά τον εμβολιασμό

Ρωσία: Ούτε ένα περιστατικό θανάτου μετά τον εμβολιασμό

Στην Ρωσία περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι, από τα 144 που είναι ο πληθυσμός της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό θανάτου μετά από εμβολιασμό.

«Στην χώρα μας δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ούτε ένα θανατηφόρο περιστατικό που να σχετίζεται απευθείας με τον εμβολιασμό», επισήμανε.

Ο Μουράσκα προσέθεσε ότι υπήρξαν περιστατικά επιπλοκών μετά από εμβολιασμό, όμως αυτά σχετίζονταν άμεσα με ασθένεια που ήταν γνωστή κατά τον εμβολιασμό. «Κάθε περιστατικό μελετάται, γι αυτό και κάθε επιπλοκή που εμφανίζεται…οπωσδήποτε εξετάζεται από επιτροπή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν την σημασία του εμβολιασμού, ο Μουράσκα είπε ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη μετά την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι πιθανές χρονικές προθεσμίες για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε ότι η όλη διαδικασία προχωράει με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Ο Μουράσκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα ποσοστό των Ρώσων να επέλεξε να εμβολιαστεί με ξένα εμβόλια. «Στην κοινωνία μας υπάρχει μια εμμονή με τα ξένα. Είναι όμως αλήθεια ότι τώρα πολλοί βλέπουν ότι ορισμένα δικά μας προϊόντα είναι καλύτερα», κατέληξε.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε ότι έως τις 23 Ιουνίου είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου 20,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ και τις δύο δόσεις 16,7 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter